Kabeljauw met kikkererwten

Kabeljauw met kikkererwten

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk maaltijd met kabeljauw en kikkererwten. Bedruppel de kabeljauw met citroensap en bedek met een mix van ui, knoflook, kerrie, tomaat en kikkererwten. Bak in de oven en eindig met een topping van yoghurt, harissa en zout. Genieten!

45 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 400 g Tomaten gepeld

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Kabeljauw met kikkererwten op tafel.

  1. Laat de kabeljauw indien nodig ontdooien en bedruppel het met citroensap. Snipper de ui en de knoflook. Laat de kikkererwten uitlekken. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Doe de yoghurt in een kom en roer er de harissa en wat zout door.
  3. Verhit de helft van de olie in een pan en fruit de ui glazig. Voeg daarna de knoflook en de kerrie kort toe. Schep er de kikkererwten en tomaat door en breng op smaak met zout.
  4. Bestrijk een passende ovenschaal met de resterende eetlepel olie en schep er het kikkererwtenmengsel in. Leg de stukken vis op de kikkererwten.
  5. Schep het yoghurtmengsel over de vis en zet de schaal 15 minuten in de voorverwarmde oven tot de bovenkant mooi gekleurd is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Kikkererwt