Lente cake

Lente cake

Smulweb imageSmulweb

Deze lentecake is een feest voor het oog en de smaakpapillen. De combinatie van saffraan, limoenrasp, amandelen en roomkaas zorgt voor een smaakvolle ervaring. Strooi de overgebleven amandelen rijkelijk over de warme cake heen en geniet van deze verbluffende lentecake.

60 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Lente cake op tafel.

  1. Week de saffraan in 1 eetlepel kokend water. Verwarm intussen de oven voor op 150 °C. Rooster de amandelen in droge koekenpan bruin en laat ze op een bord afkoelen. Boen de schil van limoen onder koud stromend water schoon en rasp deze dun.
  2. Klop in een kom de boter met de suiker en de roomkaas in ca. 5 minuten tot een zacht mengsel (met een mixer). Klop de eieren één voor één erdoor. Roer de saffraan, de limoenrasp en 3 eetlepels honing erdoor. Zeef de bloem en bakpoeder en schep die met ca. 2 eetlepels tegelijk luchtig door beslag scheppen. Schep de helft van de geroosterde amandelen erdoor.
  3. Giet het beslag in een cakevorm en strijk de bovenkant glad. Zet de cake in het midden van de oven en bak deze in ca. 1 uur gaar.
  4. Bestrijk na een uur de warme cake met de rest van de honing en strooi de overgebleven amandelen erover. Laat de cake afkoelen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Cake