Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Lente cake op tafel.
- Week de saffraan in 1 eetlepel kokend water. Verwarm intussen de oven voor op 150 °C. Rooster de amandelen in droge koekenpan bruin en laat ze op een bord afkoelen. Boen de schil van limoen onder koud stromend water schoon en rasp deze dun.
- Klop in een kom de boter met de suiker en de roomkaas in ca. 5 minuten tot een zacht mengsel (met een mixer). Klop de eieren één voor één erdoor. Roer de saffraan, de limoenrasp en 3 eetlepels honing erdoor. Zeef de bloem en bakpoeder en schep die met ca. 2 eetlepels tegelijk luchtig door beslag scheppen. Schep de helft van de geroosterde amandelen erdoor.
- Giet het beslag in een cakevorm en strijk de bovenkant glad. Zet de cake in het midden van de oven en bak deze in ca. 1 uur gaar.
- Bestrijk na een uur de warme cake met de rest van de honing en strooi de overgebleven amandelen erover. Laat de cake afkoelen.