Mughaliya chana kikkererwten curry

Mughaliya chana kikkererwten curry

Smulweb imageSmulweb

Deze Mughaliya chana kikkererwten curry is geweldig van smaak! Kikkererwten, kaneel en laurier goedgebakken in olie met gemalen kruiden die het allemaal goed op smaak brengen. De kikkererwten in deze curry zijn perfect samengevoegd met de yoghurt, tomaten en citroensap. Serveer met gekookte rijst en geniet van de heerlijke smaken.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Mughaliya chana kikkererwten curry op tafel.

  1. Verhit olie in een braadpan, bak laurier en kaneel 30 seconden zodat de geur vrijkomt. Voeg ui toe en fruit gedurende 3 minuten. Voeg knoflook, gember en ½ eetlepel komijn toe en bak 1 minuut mee.
  2. Voeg lepel voor lepel yoghurt toe aan het uimengsel en voeg de volgende lepel pas toe als de vorige is opgenomen.
  3. Schep tomaten, kikkererwten, citroensap en 200 ml water door het mengsel en breng op smaak met zout en peper. Verwarm de kikkererwten 10 minuten op zacht vuur.
  4. Verwijder kaneel en laurier. Rooster de rest van de komijn in een droge koekenpan tot het gaat geuren.
  5. Bestrooi de kikkererwten met de geroosterde komijn en peterselie. Serveer direct.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Curry Kikkererwt