Pasta met spinazie en gorgonzola

Pasta met spinazie en gorgonzola

Smulweb imageSmulweb

Op zoek naar een snel pastagerecht dat heerlijk romig is? Met pasta, spinazie, spekjes en Gorgonzola heb je dat zo op tafel staan. Giet de pasta af en voeg de spinazie toe aan de pasta, daarna voeg je gebakken spekjes met olie en vet toe. Smelt tenslotte de Gorgonzola door de koffiemelk, voeg knoflook en peper toe voor de smaak. Buon appetito!

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 400 g Spinazie uit de diepvries

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Pasta met spinazie en gorgonzola op tafel.

  1. Haal de benodigde ingrediënten in huis indien deze niet aanwezig zijn.
  2. Zet water op voor de pasta.
  3. Bak de spekjes op zacht vuur.
  4. Doe de pasta in het kokende water.
  5. Zet een pannetje met bevroren spinazie op.
  6. Verhit een beetje olijfolie in een pannetje en voeg daar 3 cupjes koffiemelk aan toe. Smelt daar 100 gram Gorgonzola doorheen terwijl je regelmatig roert. Pers vervolgens een flinke teen knoflook en roer die mee. Breng op smaak met peper.
  7. Voeg de gebakken spekjes met olie en vet toe aan de spinazie.
  8. Voeg vervolgens de gorgonzolasaus toe aan de spinazie.
  9. Giet de pasta af en voeg de spinazie toe aan de pasta.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta