Duitse (rye ) roggebrood

Duitse (rye ) roggebrood

Smulweb imageSmulweb

Niets is lekkerder dan zelfgebakken Duits roggebrood. Bevat geen tarwe en dus geen gluten! Lekker met gekookte ham of oude kaas.

25 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 5.5 g Maismeel voor polenta
  • 950 ml warm water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Duitse (rye ) roggebrood op tafel.

  1. Voeg de gist, water en suiker samen en laat ze 5 minuten rusten. Voeg vervolgens roggebloem en 15 gram fijngemalen karwijzaad toe.
  2. Voeg eerst de rogge toe, mix gedurende 3 minuten en laat het deeg 8 minuten rusten. Voeg dan pas het grootste deel van de witte bloem toe en laat het deeg weer een paar minuten rusten. Voeg tot slot het zout toe en kneed alles goed door met de hand of keukenmachine, zonder het deeg te droog te maken of te lang te kneden. Laat het laatste kneden door de handen doen.
  3. Laat het deeg, afgedekt, gedurende 50-60 minuten in een vochtige en warme ruimte rijzen.
  4. Wrijf je handpalmen in met olie en vouw het deeg weer in elkaar, verdeel het in 3 of 4 gelijke stukken, druk goed in en verwijder lucht/gas. Rol voorzichtig op en leg in een broodvorm of op een bakplaat die ingevet is met mais meel.
  5. Bestrijk het deeg met ei en strooi er 8 gram gemalen karwij over. Laat het deeg nog eens 45-60 minuten rijzen tot het twee keer zo hoog is en verwarm de oven voor op 200-205°C.
  6. Bak het brood 30-35 minuten en haal het meteen uit de vorm of pan om af te koelen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Brood Roggebrood