Torta al limone

Torta al limone

Smulweb imageSmulweb

De perfecte zomerse taart, de Torta al limone! Het deeg bestaat uit bloem, suiker, boter, melk en citroensap. De eiwitten worden stijf geklopt en voorzichtig door het deeg geroerd. De taart wordt afgemaakt met poedersuiker.

45 min bereiden

ontbijt

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Torta al limone op tafel.

  1. Splits de eidooiers van het eiwit.
  2. Roer de eidooier met suiker los.
  3. Zeef de bloem en voeg dit toe aan de eieren. Voeg daarna de zachte boter en de melk toe. Roer alles goed door.
  4. Voeg vervolgens de gist en het citroensap toe.
  5. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout.
  6. Roer de eiwitten voorzichtig door het deeg.
  7. Stort het deeg in een ingevette springvorm en bak de taart gaar in 30 minuten in een voorverwarmde oven op 160°.
  8. Controleer met een satéprikker of de taart gaar is. Als deze droog uit de taart komt, is de taart gaar.
  9. Strooi poedersuiker over de taart.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Citroentaart