Uitgelicht recept

Tip van Jumbo Vegan bavarois

Vegan bavarois

magazine badge magazine

Een veganistisch toetje waarmee je ook nog eens hoge ogen gooit bij de echte zoetekauw. Deze aardbeienbavarois bestaat uit diepvriesaardbeien, sojaroom en verse aardbeien. Makkelijk gemaakt en perfect als dessert!

90 min bereiden dessert 4 personen

(0)

Ingrediënten

  • 225 g aardbeien uit de diepvries
  • 50 g Kristalsuiker
  • 15 g bio tartenguss klar (Lecker’s)
  • 150 ml soja-slagroom (Alpro cuisine soya, 26% vet)
  • 125 g verse aardbeien
  • 1 mixer
  • 4 vormpjes (inhoud 150 ml)

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Vegan bavarois op tafel.

  1. Breng de diepvriesaardbeien met 50 ml water aan de kook en laat 3 min. zachtjes koken met een deksel op de pan tot de aardbeien zacht zijn. Voeg het zakje taartglazuurmix toe en pureer met een staafmixer. Breng nogmaals aan de kook en laat 10 sec. koken. Doe het aardbeienmengsel in een kom en laat ca. 15 min. afkoelen. Roer af en toe door. Het aardbeienmengsel moet niet helemaal stijf worden.
  2. Klop intussen de soja cuisine zo stevig op dat de sporen van de mixer in de room blijven staan. Spatel het aardbeienmengsel door de sojaroom zodra het aardbeienmengsel dik begint te worden, maar nog niet stijf is. Verdeel het mengsel over de vormpjes. Laat nog 1 uur opstijven in de koelkast.
  3. Maak de randen van de bavarois los met een mesje en dompel het vormpje half onder in heet water. Stort de bavarois op bordjes. Garneer de bavarois met de verse aardbeien.