Aardbeien-tiramisu in een glaasje

Aardbeien-tiramisu in een glaasje

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke aardbeien-tiramisu in een glaasje met amaretti, aardbeien, kwark en mascarpone. Afgemaakt met een scheutje aardbeienlikeur en een toefje citroenmelisse of munt! Een echte favoriet.

15 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 40 Amaretti
  • 30 ml Aardbeienlikeur

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Aardbeien-tiramisu in een glaasje op tafel.

  1. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snijd voor elk glaasje twee grote aardbeien in 4 partjes voor de garnering.
  2. Snijd de rest van de aardbeien in kleine stukjes. Vermeng de aardbeien met 2 eetlepels citroensap, mespunt zout en 2 zakjes vanillesuiker.
  3. Roer 2 eetlepels aardbeienlikeur, de rest van de vanillesuiker, de kwark en de mascarpone door elkaar.
  4. Leg onder in elk glas 5 amaretti. Druppel er wat aardbeienlikeur over. Verdeel dan een deel van de fijngesneden aardbeien erover.
  5. Verdeel hierover de mascarpone. Leg vervolgens weer wat amaretti met een paar druppels likeur en zet dan de partjes aardbeien tegen de rand van het glas.
  6. Zet in elk glas nog een toefje citroenmelisse of munt.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Zuivel Desserts