Konigsberger klopse (gehaktballen in kappertjes saus)

Konigsberger klopse (gehaktballen in kappertjes saus)

Smulweb imageSmulweb

De Konigsberger klopse is zeker het proberen waard! Gehaktballen ondergedompeld in een zure saus met kappertjes is een klassiek Duitse gerecht. Tip: serveer met aardappelpuree!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1500 ml Water
  • 4 el Zure room

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Konigsberger klopse (gehaktballen in kappertjes saus) op tafel.

  1. Pel en snipper de uien. Verhit boter in een pan en bak de uien goudbruin. Laat afkoelen.
  2. Meng het gehakt met ei, paneermeel, peper, zout, peterselie, citroenschil en gebakken uien. Vorm hier 8 ballen van.
  3. Breng water met 1 theelepel zout aan de kook. Steek laurierblad en kruidnagelen in de ui en voeg deze toe aan het kookwater. Doe de gehaktballen één voor één in het kookwater. Laat het gehakt in een open pan op een lage warmtebron plm. 20 minuten trekken.
  4. Haal de gehaktballen uit de pan en houd deze afgedekt warm.
  5. Smelt boter in een pan. Voeg bloem toe en roer goed. Voeg beetje bij beetje de 1/2 liter bouillon van de gehaktballen toe. Breng de saus aan de kook en laat deze plm. 5 minuten zachtjes koken.
  6. Roer eidooiers met zure room en een beetje warme saus door elkaar en voeg deze langzaam toe aan de niet meer kokende saus.
  7. Voeg kappertjes toe en breng de saus op smaak met zout, peper en citroensap.
  8. Doe het gehakt in de saus.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Sauzen