Komkommerroom met gerookte zalm gepresenteerd in mooi glas

Komkommerroom met gerookte zalm gepresenteerd in mooi glas

Smulweb imageSmulweb

Een fris voorgerecht: komkommerroom met gerookte zalm gepresenteerd in mooie glazen. De komkommer wordt op smaak gebracht met dragon, yoghurt, crème fraiche, azijn en olie. De gerookte zalm wordt in kleine reepjes en blokjes gesneden en verdeeld over de room. Een blaadje dragon maakt de presentatie helemaal af.

15 min bereiden

voorgerecht

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Komkommerroom met gerookte zalm gepresenteerd in mooi glas op tafel.

  1. Schil de komkommer, halveer hem in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een dunschiller. Snijd kleine stukjes.
  2. Doe de stukjes komkommer in een kom en bestrooi ze met grof zeezout. Laat 15 minuten intrekken. Spoel de komkommer in een zeef onder de koude kraan en laat op keukenpapier uitlekken.
  3. Was de dragon en dep de takjes droog. Trek de blaadjes los. Houd er 8 apart om te garneren.
  4. Klop in een kom de yoghurt, de crème fraiche, de azijn en de olie met de peper en de gehakte dragon. Voeg de komkommer toe en meng goed.
  5. Verdeel het komkommermengsel over de glaasjes en zet ze tot gebruik in de koelkast.
  6. Snijd de zalm in reepjes en blokjes.
  7. Verdeel vlak voor het opdienen de stukjes zalm over de room en leg er in elk glaasje een blaadje dragon op.
eet smakelijk