Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Rode haringsalade op tafel.
- Kook de aardappelen en de bieten apart in 20 à 30 minuten gaar. Controleer tussendoor met een bot mesje.
- Giet ze af en laat ze uitlekken.
- Schil de aardappels en bieten en snijd ze in kleine blokjes. Snipper de ui heel fijn. Laat de augurken uitlekken en snijd ze in kleine blokjes. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd hem in dezelfde kleine blokjes. Bedruppel ze eventueel met citroensap, zodat ze niet bruin worden. Voeg in een kom de aardappels, bieten, ui, augurk en appel samen.
- Was de dille en snijd het dunne groen fijn. Klop de azijn, mosterd, olie, zout en peper met een garde goed door elkaar. Mix het dillegroen erdoor.
- Giet de dressing over de salade en meng alle ingrediënten goed door elkaar. Laat de haringsalade afgedekt minstens 30 minuten intrekken.
- Was voor het serveren de slablaadjes, dep ze droog en leg ze op borden of op een platte schaal. Drapeer de haringsalade er overheen en serveer.