Kibbeling

Kibbeling

Smulweb imageSmulweb

Zelf kibbeling maken? Lekkerder dan die van de visboer! Het beslag met melk en eiwit zorgt voor extra luchtige kibbeling. Serveer met homemade remouladesaus van mayonaise, mosterd, crème fraîche, augurk, ui en wat citroensap.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Kibbeling op tafel.

  1. Snijd de augurken en de ui fijn. Roer de mosterd, de mayonaise, de crème fraîche en het citroensap door elkaar. Schep de augurk, de ui, kappertjes, wat zout en wat peper erdoor.
  2. Spoel de vis af met koud water en dep droog. Snijd de vis in repen of blokjes (niet te klein).
  3. Verhit de frituurolie tot 170°C. Roer een beslag van de bloem, de melk, wat zout en wat peper. Klop het eiwit stijf en spatel erdoor. Haal de vis door het beslag en bak in de olie in ongeveer 5 minuten goudbruin.
  4. Laat de vis uitlekken op keukenpapier en bestrooi met viskruiden.
eet smakelijk