Bereidingswijze
Zet in 11 stappen deze heerlijke Banoffie pie met bastogne op tafel.
- Kook een blikje gecondenseerde melk in water in een pan gedurende drie uur. Zorg dat het blikje telkens onder water blijft.
- Hak de bastognekoeken fijn in een blender.
- Smelt de boter en meng het met de kruimels. Doe dit in een taartvorm en druk alles goed aan, zodat er een dunne bodem ontstaat.
- Haal het blikje gecondenseerde melk uit de pan na drie uur en laat het zeker een kwartier afkoelen.
- Snijd de bananen in plakjes en verdeel ze over de bodem van de bastogne.
- Open het blikje karamel, roer het en giet het gelijkmatig over de bananenlaag. Gebruik een lepel om het te verdelen.
- Herhaal deze stap indien er genoeg ingrediënten zijn.
- Klop de slagroom stijf en voeg suiker naar smaak toe. Schep de slagroom op de banaan-karamellaag en verdeel dit mooi.
- Zet de taart in de koelkast zodat de karamel kan afkoelen.
- Bestrooi de taart eventueel met cacaopoeder of hagelslag.
- Eet smakelijk!