Banoffie pie met bastogne

Banoffie pie met bastogne

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke banoffie pie met bastogne. Onder andere gemaak met bananen, gecondenseerde melk en slagroom. De pie heeft een krokante bodem van bastognekoeken en is makkelijk te maken. Maak deze zoete topper voor een genietmomentje.

120 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Banoffie pie met bastogne op tafel.

  1. Kook een blikje gecondenseerde melk in water in een pan gedurende drie uur. Zorg dat het blikje telkens onder water blijft.
  2. Hak de bastognekoeken fijn in een blender.
  3. Smelt de boter en meng het met de kruimels. Doe dit in een taartvorm en druk alles goed aan, zodat er een dunne bodem ontstaat.
  4. Haal het blikje gecondenseerde melk uit de pan na drie uur en laat het zeker een kwartier afkoelen.
  5. Snijd de bananen in plakjes en verdeel ze over de bodem van de bastogne.
  6. Open het blikje karamel, roer het en giet het gelijkmatig over de bananenlaag. Gebruik een lepel om het te verdelen.
  7. Herhaal deze stap indien er genoeg ingrediënten zijn.
  8. Klop de slagroom stijf en voeg suiker naar smaak toe. Schep de slagroom op de banaan-karamellaag en verdeel dit mooi.
  9. Zet de taart in de koelkast zodat de karamel kan afkoelen.
  10. Bestrooi de taart eventueel met cacaopoeder of hagelslag.
  11. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart