Zalmfilet met asperges uit de oven

Zalmfilet met asperges uit de oven

Smulweb imageSmulweb

Ovengebakken zalmfilet met asperges en sinaasappel. Meng de sinaasappelrasp luchtig met bosui, rode ui, dille, zeezout en peper. Schep sinaasappelsap en gesmolten boter op de bodem van een ovenschaal en leg de zalmfilet in het midden. Leg de asperges naast de zalm en schenk nog wat boter erover. Bak afgedekt in 25 minuten gaar op 180 °C.

45 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Zalmfilet met asperges uit de oven op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Wrijf de zalm in met sinaasappelsap en laat de filet 5 minuten liggen.
  3. Schil de asperges op een plank met een dunschiller van het kopje naar het andere uiteinde. Draai de asperges steeds een slag. Snijd aan de onderkant een stukje van 2 cm af.
  4. Breng de asperges met koud water aan de kook en laat ze 5 minuten koken.
  5. Meng de sinaasappelrasp in een kom luchtig met de bosui, rode ui, dille, zeezout en peper.
  6. Schep 4 eetlepels sinaasappelsap met 2 eetlepels gesmolten boter op de bodem van een lage rechthoekige ovenschaal.
  7. Leg de zalmfilet in het midden in de schaal en verdeel het kruidenmengsel erover. Leg de asperges aan twee kanten naast de zalm en schenk de rest van de boter over de zalm en asperges.
  8. Dek de zalm en asperges af met een stuk bakpapier. Plaats de schaal in de oven.
  9. Schakel de oven in op 180 °C en bak de zalm en asperges in 25 minuten gaar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Asperges Asperges uit de oven