- 55 g Jumbo Tijm
- 600 g Lamsfilet
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Lamshaas provencaalse op tafel.
- Was de kruiden en schud ze droog. Ris de blaadjes van de tijm en de helft van de rozemarijn en hak ze fijn. Trek de rest van de rozemarijn in grote stukken. Pel en hak de knoflook. Pel en snipper de helft van de ui. Snijd de rest van de ui in fijne partjes. Verkruimel het brood.
- Verhit de boter in de pan. Fruit hierin de gesnipperde ui, de helft van de knoflook en de gehakte kruiden. Schep het brood erdoor. Breng op smaak met peper en zout en laat het geheel afkoelen.
- Dep het vlees droog. Verhit de olie in een platte braadpan of in een ovenvaste pan. Bak het vlees rondom stevig aan. Breng op smaak en haal het uit de pan.
- Was de tomaten en dep ze droog. Fruit de tomaten, de uiringen, de rest van de knoflook en de rozemarijnstukjes in het braadvet en breng het geheel op smaak. Voeg het vlees weer toe. Verdeel het gekruide broodmengsel erover.
- Bak het vlees in ca. 15 minuten gaar in een voorverwarmde oven (elektrisch: 200C, hetelucht: 175C, gas: stand 3). Laat het vlees een paar minuten rusten voordat u het aansnijdt.