- 4 el Water
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Zweedse kaneelbollen op tafel.
- Maal de amandelen en de suiker fijn in de keukenmachine en voeg de boter, kaneel en water toe. Draai het fijn tot een gladde massa.
- Verwarm de melk met de boter tot handwarmte (ca 37°C). Voeg als de boter is gesmolten gist, suiker, zout en kardemom toe.
- Voeg de bloem toe en kneed de ingrediënten tot een soepel deeg. Laat het deeg op een warme plaats, in een kom afgedekt met plastic folie, ongeveer 30 minuten rijzen.
- Rol het gerezen deeg uit en bestrijk de helft met de vulling.
- Vouw het deeg dubbel en snijd het in repen. Vouw de repen zodat de juiste vorm ontstaat en leg ze op een bakplaat. Laat de kaneelbollen afgedekt ongeveer 20 minuten rijzen.
- Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrijk de gerezen broodjes met het losgeklopte ei.
- Bak de broodjes in circa 15 minuten goudbruin en gaar.