Zweedse kaneelbollen

Zweedse kaneelbollen

Smulweb imageSmulweb

Deze Zweedse kaneelbollen zijn om te smullen. Smeuïg van binnen en heerlijk krokant van buiten. Het geheim voor de juiste smaak en textuur zit 'm in de kaneelvulling die in het deeg is gerold en de lichte kardemomsmaak. Perfect voor bij de koffie of thee.

60 min bereiden

ontbijt

10 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 4 el Water

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Zweedse kaneelbollen op tafel.

  1. Maal de amandelen en de suiker fijn in de keukenmachine en voeg de boter, kaneel en water toe. Draai het fijn tot een gladde massa.
  2. Verwarm de melk met de boter tot handwarmte (ca 37°C). Voeg als de boter is gesmolten gist, suiker, zout en kardemom toe.
  3. Voeg de bloem toe en kneed de ingrediënten tot een soepel deeg. Laat het deeg op een warme plaats, in een kom afgedekt met plastic folie, ongeveer 30 minuten rijzen.
  4. Rol het gerezen deeg uit en bestrijk de helft met de vulling.
  5. Vouw het deeg dubbel en snijd het in repen. Vouw de repen zodat de juiste vorm ontstaat en leg ze op een bakplaat. Laat de kaneelbollen afgedekt ongeveer 20 minuten rijzen.
  6. Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrijk de gerezen broodjes met het losgeklopte ei.
  7. Bak de broodjes in circa 15 minuten goudbruin en gaar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden Zuivel