Vitellomaiale tonnato

Vitellomaiale tonnato

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk Italiaans gerecht, Vitellomaiale tonnato. Tonijn, ansjovis, kappertjes, citroensap en ei puree maken deze saus onvergetelijk lekker. Het gekookte vlees snijd je in plakjes en leg je onder een koele plaats met saus en keukenfolie. Zo kan het gerecht compleet worden en kan het smaakvol aan de lente-tafel!

120 min bereiden

lunch/brunch gerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Vitellomaiale tonnato op tafel.

  1. Bind het vlees netjes op (of vraag aan de slager om het te doen). Breng een pan met water en zout aan de kook en voeg het vlees, wortel, ui, bleekselderij, azijn en olijfolie toe.
  2. Sluit de pan en laat het vlees 2 uur op laag vuur pruttelen
  3. zorg dat het vlees gaar is. Haal de pan van het vuur en laat het vlees in de bouillon afkoelen.
  4. Pureer tonijn, ansjovis, kappertjes en eidooiers met een knijper of keukenmachine.
  5. Roer er de olijfolie, 2-3 eetlepels bouillon en het citroensap door.
  6. Verwijder het keukentouw, snijd het vlees in plakjes en leg deze op een schaal.
  7. Lepel de saus eroverheen en laat het gerecht een paar uur op een koele plek staan onder een stuk keukenfolie zodat de smaken goed in elkaar overlopen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees