Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Nem cha gio springrolls vietnamese loemp op tafel.
- Kook een pan met water en doe hier de stukjes glasnoedels in. Kook ze 2 tot 3 minuten. Giet af onder stromend koud water en laat uitlekken.
- Maak de vulling door de glasnoedels, gehakt, garnalen, champignons, ui, knoflook, lente-ui, wortel en ei te mengen. Breng op smaak met zout, suiker, zwarte peper en een scheutje olio piccante.
- Week de rijstvellen in handwarm water, leg ze op een bord met daarop een vochtig doekje.
- Leg 1-2 eetlepels vulling op een rijstvel, rol deze 1 keer om de vulling, vouw daarna de beide zijkanten naar binnen en rol de loempia verder op.
- Verhit de zonnebloemolie en bak de loempia's, enkele per keer, goudbruin. Draai de loempia's een paar keer om tijdens het bakken. Leg de loempia's op keukenpapier om uit te lekken en serveer direct.