Limburgse aspergesoep

Limburgse aspergesoep

Smulweb imageSmulweb

Een klassieker uit Limburg, aspergesoep. Gemaakt van asperges, bouillon, bloem, ei, slagroom en hamreepjes. De soep heeft een zijdezachte textuur en is gevuld met heerlijke, romige smaken. Perfect als voorgerecht of als maaltijdsoep.

45 min bereiden

soep

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Limburgse aspergesoep op tafel.

  1. Was de asperges, schil ze en snijd het onderste stukje eraf. Breng de asperges met de schillen en het bouillontabletje aan de kook.
  2. Neem na 15 minuten de asperges uit de pan en laat de schillen nog 30 minuten op laag vuur doorkoken. Zeef het kookvocht en gooi de schillen weg. Snijd de asperges in stukjes.
  3. Smelt in een soeppan de boter, strooi de bloem erover en roer dit door de boter. Laat de boter even bruisen en voeg al roerend scheut voor scheut het kookvocht van de asperges erbij (schenk de volgende scheut er pas bij als de vorige volledig is opgenomen).
  4. Laat de soep 15 minuten op laag vuur doorkoken. Prak het ei fijn met een vork. Voeg ei, de aspergestukjes, hamreepjes en de slagroom toe aan de soep.
  5. Breng het geheel op smaak met zout en peper en strooi de peterselie erover.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Asperge