Thaise kipkerrie met groenten

Thaise kipkerrie met groenten

Smulweb imageSmulweb

Deze Thaise kip kerrie met een Aziatisch tintje is een echte smaakbom. Je hebt iedere hap de verse ingrediënten als gember en lente-ui te pakken. De curry is niet alleen lekker, maar ook nog eens héél makkelijk te maken. Lekker met rijst!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1000 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Thaise kipkerrie met groenten op tafel.

  1. Breng 500 ml water met een snufje zout aan de kook. Breng ook 200 ml water apart van elkaar aan de kook.
  2. Schil de gember en snijd hem fijn. Maak de lente-ui schoon en snijd ze in ringen. Dep de kip evt. droog en snijd in repen.
  3. Kook de rijst afgedekt in 500 ml water ca. 15 minuten. Doe de Aziatische groenten in 200 ml water en kook afgedekt ca. 7 min. onder af en toe roeren.
  4. Verhit de olie in een grote pan. Bak de kip hierin al wentelend krachtig aan. Voeg de gember en de lente-uitjes toe en bak ze kort mee. Bestuif met de kerrie en bak kort mee.
  5. Blus het geheel af met 250 ml water en de slagroom. Breng aan de kook en voeg het bouillonblokje toe. Roer de kip en de saus door de groenten.
  6. Breng het geheel aan de kook en bind het met de maïzena. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met de rijst.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte