- 1000 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Thaise kipkerrie met groenten op tafel.
- Breng 500 ml water met een snufje zout aan de kook. Breng ook 200 ml water apart van elkaar aan de kook.
- Schil de gember en snijd hem fijn. Maak de lente-ui schoon en snijd ze in ringen. Dep de kip evt. droog en snijd in repen.
- Kook de rijst afgedekt in 500 ml water ca. 15 minuten. Doe de Aziatische groenten in 200 ml water en kook afgedekt ca. 7 min. onder af en toe roeren.
- Verhit de olie in een grote pan. Bak de kip hierin al wentelend krachtig aan. Voeg de gember en de lente-uitjes toe en bak ze kort mee. Bestuif met de kerrie en bak kort mee.
- Blus het geheel af met 250 ml water en de slagroom. Breng aan de kook en voeg het bouillonblokje toe. Roer de kip en de saus door de groenten.
- Breng het geheel aan de kook en bind het met de maïzena. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met de rijst.