- 1.5 g Groene kleurstof
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Heksenvingers voor halloween op tafel.
- Meng in een beslagkom boter, suiker, ei, essences en een paar druppels groene kleurstof goed door elkaar.
- Voeg bloem, bakpoeder en zout toe en meng alles tot een stevig deeg. Kneed het deeg goed.
- Verpak het deeg in vershoudfolie en leg het minstens een half uur in de koelkast om op te stijven.
- Verwarm de oven voor op 160 °C.
- Neem een kwart van het deeg per keer en houd de rest koel. Vorm een eetlepel deeg tot een kegeltje en druk het puntje plat. Maak halverwege een inkeping zodat het op een vinger lijkt en maak insnedes tussen de inkeping. Druk een amandel in de top als nagel.
- Leg de koekjes op een met bakpapier bedekte bakplaat.
- Bak de koekjes 20-25 minuten in de voorverwarmde oven en laat ze daarna afkoelen op een rooster.
- Herhaal met de rest van het deeg.