Heksenvingers voor halloween

Heksenvingers voor halloween

Smulweb imageSmulweb

Halloween staat voor de deur en wat is er nu beter om te serveren dan heksenvingers. Vorm een eetlepel deeg tot een kegeltje, een amandel er in en maak inkepingen. Bakken en afkoelen en je hebt spooky koekjes!

45 min bereiden

10 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 1.5 g Groene kleurstof

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Heksenvingers voor halloween op tafel.

  1. Meng in een beslagkom boter, suiker, ei, essences en een paar druppels groene kleurstof goed door elkaar.
  2. Voeg bloem, bakpoeder en zout toe en meng alles tot een stevig deeg. Kneed het deeg goed.
  3. Verpak het deeg in vershoudfolie en leg het minstens een half uur in de koelkast om op te stijven.
  4. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  5. Neem een kwart van het deeg per keer en houd de rest koel. Vorm een eetlepel deeg tot een kegeltje en druk het puntje plat. Maak halverwege een inkeping zodat het op een vinger lijkt en maak insnedes tussen de inkeping. Druk een amandel in de top als nagel.
  6. Leg de koekjes op een met bakpapier bedekte bakplaat.
  7. Bak de koekjes 20-25 minuten in de voorverwarmde oven en laat ze daarna afkoelen op een rooster.
  8. Herhaal met de rest van het deeg.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Koekjes