Geroosterde zalm in krant

Geroosterde zalm in krant

Smulweb imageSmulweb

Geroosterde zalm in krant met citroen en veel kruiden. De zalm ligt op een dikke laag kruiden en stukken citroen en niet direct op de krant en wordt vervolgens goed ingepakt. Door de kruiden en citroen krijgt de vis extra smaak.

45 min bereiden

hoofdgerecht

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Basilicum

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Geroosterde zalm in krant op tafel.

  1. Wrijf de zalm van binnen en van buiten in met zout, peper en olijfolie en stop er schijven citroen en flink wat kruiden in.
  2. Vouw de krant in het midden open en strooi, in het midden, een dikke laag kruiden, daarop de venkelzaad en daarop de schijven citroen.
  3. Leg de zalm hierop (de zalm ligt dus op kruiden en niet rechtstreeks op de krant) en strooi de rest van de kruiden, het venkelzaad en de schijven citroen over de vis.
  4. Sprenkel er olijfolie over en rol de krant stevig om de vis op.
  5. Bind het pakket met touw goed dicht, maak het kletsnat en leg het ongeveer 25min. in de gloeiende hete as van de BBQ.
  6. De krant zal verbranden evenals de huid van de zalm die dan makkelijk is te verwijderen.
  7. De zalm is dan juist gaar genoeg en heeft een lichte rooksmaak.
  8. Je kan ook de visboer de vis laten schoonmaken. Verdeel de kruiden etc. over de ene helft en dek met de andere helft. Maak in beide zalmhelften inkepingen in het vel en stop daar ook kruiden in. Dek de plaats waar de kop heeft gezeten af met aluminiumfolie. De inkepingen met kruiden geven de vis meer smaak. En je bent het gedoe met graten etc. kwijt.
eet smakelijk