Bereidingswijze
Zet in 12 stappen deze heerlijke Mascarpone-streuselkuchen ( mascarpone-kruimeltaart ) op tafel.
- Vet de springvorm (26 cm) in en bestrooi met bloem of paneermeel.
- Verwarm de oven voor op 200 graden (hete lucht 175 graden).
- Smelt 150 gram boter.
- Roer bloem, 100 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker en zout door elkaar.
- Mix gesmolten boter er in een dunne straal doorheen.
- Maak vervolgens met je handen kruimels van het mengsel.
- Roer voor de vulling 100 gram zachte boter, 150 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker en een mespunt zout door elkaar tot een crème. Roer de eieren één voor één erdoorheen. Roer de kwark, mascarpone en griesmeel erdoorheen.
- Verdeel de helft van de kruimels op de bodem van de vorm. Druk ze iets aan en verdeel wat tegen de rand. Verdeel de frambozenjam over de bodem.
- Verdeel de kwark-mascarpone-massa eroverheen.
- Verdeel het resterende kruimelmengsel over de kwark-massa.
- Bak de taart in het midden van de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 1 uur.
- Laat de taart minstens 5 uur afkoelen in de vorm.