- 50 ml Water
- 1 el Basilicum vers
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Pizza met rookvlees op tafel.
- Meng de bloem met de karnemelk, water, olijfolie en gist. Kneed het ongeveer 10 minuten tot een elastische bal die niet meer aan je vingers plakt. Voeg iets meer bloem toe als het deeg te veel plakt en olijfolie als het te droog is.
- Laat het deeg minstens een uur rusten in een kom afgedekt met een theedoek op kamertemperatuur.
- Mix de vleestomaat samen met de knoflook, basilicum, zout en peper met een staafmixer of in de keukenmachine.
- Kneed het deeg nog even en spreid het uit op een vel bakpapier. Prik een aantal gaatjes in het deeg met een vork. Verspreid het tomatenmengsel over het deeg en leg hierop de plakjes rookvlees en paddestoelen in partjes. Verdeel als laatst de geitenkaas in stukjes over de hele pizza en nog een aantal basilicumblaadjes. Bestrooi het geheel met wat peper.
- Bak de pizza in een voorverwarmde oven op minstens 250 graden (het liefst hoger). Blijf de pizza goed in de gaten houden en haal de pizza uit de oven wanneer de randen goed omhoogkomen en de kaas is gesmolten.