Speculaastaart

Speculaastaart

Smulweb imageSmulweb

Een combinatie van speculaas en cheesecake, wie wil dat nou niet? De bodem van gemalen speculaas en boter met daarop een laag cheesecake afgemaakt met Mascarpone en room. Bak de taart en laat hem 12 uur afkoelen en geniet!

25 min bereiden

dessert

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Speculaastaart op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180°. Plet de speculaas samen met de boter tot een gladde massa.
  2. Bekleed een ronde cakevorm met bakpapier. Maak een bodem van ca. 1cm dik met speculaasmengsel.
  3. Klop de 3 eiwitten apart op tot een stevige massa en doe hetzelfde met het eigeel.
  4. Klop dan de suiker door de eigelen en voeg de vanillesuiker en de bloem eraan toe. Schep met een spatel de mascarpone en de room erdoor.
  5. Schep dan voorzichtig met een spatel het opgeklopte eiwit erdoor. Doe het mengsel in de bakvorm.
  6. Bak de taart gedurende 45 à 60 minuten. Haal de taart uit de oven en laat hem nog zeker 12 uur opstijven in een koele ruimte.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Desserts Koekjes Taart Speculaas