Pannenkoeken

Pannenkoeken

Smulweb imageSmulweb

Zelf pannenkoeken maken, wie lust ze niet? Eieren, melk, bloem en wat zout mixen, dun beslag in de koekenpan en bakken maar! Gouden tip van onze chefs: dunne pannenkoeken zijn minder machtig en stukken lekkerder.

10 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 25 g Vloeibare margarine

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Pannenkoeken op tafel.

  1. Neem een kom en doe daar de eitjes in. Voeg een snufje zout toe. Doe de melk erbij en mix goed. Voeg schep voor schep de bloem toe en mix tot er geen klontjes meer zijn.
  2. Smelt wat boter in de pan en laat het goed heet worden, maar niet verbranden. Zorg dat de hete boter in alle hoeken van de pan komt zodat de pannenkoek niet aanbakt.
  3. Gebruik een goede sauslepel om een klein beetje beslag in de koekenpan te gieten. Zorg ervoor dat de gehele bodem bedekt wordt maar gebruik niet te veel: dunne pannenkoeken zijn minder machtig en stukken lekkerder. Bak de pannenkoek op een laag vuur totdat hij goed doorbakken is.
  4. Draai de pannenkoek om wanneer de bovenkant droog is of wanneer alle belletjes zijn verdwenen. Schud wat heen en weer om het omdraaien van de pannenkoek te vereenvoudigen. Bak de pannenkoek goudbruin aan beide zijden.
  5. Houd de pannenkoeken warm door een pan op het vuur met warm water te plaatsen en hierop een bord voor de pannenkoeken te zetten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Pannenkoeken