Aardbeien-rabarberjam met een vleugje vlierbloesem

Aardbeien-rabarberjam met een vleugje vlierbloesem

Smulweb imageSmulweb

Deze heerlijke aardbeien-rabarberjam met een vleugje vlierbloesem is onweerstaanbaar! De jam krijgt een extra geurige smaak door de vlierbloesem en is heerlijk op een geroosterde boterham of als vulling van taarten en cakes. Volg de instructies om deze jam binnen no-time klaar te hebben.

45 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 800 g Aardperen
  • 500 g Fructose
  • 15 g Vlierbloesem

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Aardbeien-rabarberjam met een vleugje vlierbloesem op tafel.

  1. Pluk de vlierbloesem (liefst op een plek waar geen auto's rijden) als de bloesem bijna aan het scherm valt. Pluk deze kort voordat je de jam gaat maken.
  2. Was de rabarber en snijd in stukken van 1-2 cm.
  3. Was de aardbeien, laat uitlekken. Haal de kroontjes eraf en snijd in tweeën.
  4. Haal de vlierbloesem van de schermen tot je een kom vol hebt.
  5. Pers de citroen uit.
  6. Maak de jampotten schoon met sodawater en spoel met heet water na. Afdrogen met een schone theedoek.
  7. Doe de aardbeien en de rabarber in een (ruime) pan en giet de citroensap erover. Breng dit aan de kook en draai het gas laag. Laat onder af en toe roeren tot moes koken.
  8. Meng de fructose met de geleipoeder en voeg dit toe aan de jam.
  9. Als er nog stukken in zitten, maal dit fijn met de staafmixer.
  10. Doe de bloemetjes van de vlierbloesem erdoor en roer.
  11. Vul de jampotten tot bijna vol, maak de rand schoon en draai de deksels erop. Laat de pot tien minuten omgekeerd op het aanrecht afkoelen. Draai ze weer om en laat verder afkoelen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Jam