Ikan djahe lekkere stukjes gebakken vis in een kruidi

Ikan djahe lekkere stukjes gebakken vis in een kruidi

Smulweb imageSmulweb

Ikan djahe: lekkere stukjes gebakken vis in een kruidige saus van ui, knoflook, lombok, laos, citroenschil, citroensap, ketjap en gula djawa. De vis wordt gebakken in hete olie en daarna overgoten met het kruiden mengsel. Serveer de vis met rijst en groenten.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Ikan djahe lekkere stukjes gebakken vis in een kruidi op tafel.

  1. Pel de ui en de knoflook en hak ze fijn.
  2. Snijd de vis in stukken.
  3. Fruit in wat olie de uien, knoflook en djahé goudbruin.
  4. Roer er dan de lomboks (in ringetjes gesneden) en de citroenschil erdoorheen, alsook de laos, citroensap, gula djawa, ketjap en het zout erdoor roeren.
  5. Bak de blokjes vis in hete olie en laat ze even uitlekken op een stukje keukenrol.
  6. Leg de mooie stukjes gebakken vis op een platte schaal en giet dan het kruiden mengsel over de stukjes vis.
eet smakelijk