Gegrilde tonijnsteak met pittige venkel en risotto

Gegrilde tonijnsteak met pittige venkel en risotto

Smulweb imageSmulweb

Gegrilde tonijnsteak met pittige venkel en risotto. Perfect bereid met een vleugje Pernod. Ideaal voor speciale gelegenheden of een avondje dineren met vrienden. Serveer heerlijk gegrilde tonijnsteaks naast zelfgemaakte risotto en pittige venkel, perfectie op een bord.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 30 ml Pernod
  • 1 tl Roze Peperkorrels

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Gegrilde tonijnsteak met pittige venkel en risotto op tafel.

  1. Haal de schil van de sjalot en snipper hem zo fijn als je kunt. Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de peper en snijd hem in mooie dunne ringetjes. Haal het groen van de venkel en halveer hem, verwijder de kern en snijd (of schaaf) hem dan in héle dunne plakjes (halve ringen).
  2. Leg de tonijnsteaks in een beetje olijfolie en draai hem zodat allebei de vlakke kanten goed bedekt zijn. Verhit wat olijfolie in de pan met dikke bodem en fruit de sjalot aan. Voeg de Arborio rijst toe en blijf roeren tot alle rijst mooi glanst. Voeg dan 2 pollepels hete bouillon toe en zet het vuur op middelhoog en blijf roeren. Wanneer het vocht verdampt/opgenomen is voeg je weer een lepel bouillon toe totdat de rijst gaar is (ongeveer 20 minuutjes).
  3. Als de risotto nog zo'n 5 minuten moet verhit je wat olie in een bakpan en bak je de venkel met de rode peper.
  4. Verhit tegelijkertijd de grillpan en grill de tonijn mooi (je hoeft geen olie in de pan toe te voegen, want de tonijn is al ingevet). Haal de tonijn uit de pan en voeg dan pas peper en zout toe (zout onttrekt vocht, dus doe dit echt pas ná het grillen).
  5. Voeg een scheut Pernod toe aan de venkel aan laat het verdampen (kan flamberen, dus schrik niet van een vlam).
  6. Vergeet niet om de risotto te blijven roeren, anders bakt het aan en heb je flink poetswerk. Voeg de Parmezaanse kaas toe aan de risotto en roer even door tot alles is gesmolten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Rijst Venkel