Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Aardappel pannenkoekjes op tafel.
- Rasp de aardappelen en snijd de ui in kleine stukjes. Doe de geraspte aardappelen en de gesneden ui vervolgens in een grote kom met water, helemaal ondergedompeld, en laat deze 30 minuten staan.
- Breek ondertussen de 2 eieren en kluts deze in een aparte kom. Voeg vervolgens de bloem, zwarte peper, zout en cayenne toe en meng het geheel met een garde tot een papje dat vloeiend van de garde af druipt. Zet dit even apart.
- Scheid de aardappelen en uien met een vergiet van het water. Knijp zo veel mogelijk vocht uit dit mengsel, want dat is essentieel. Als knijpen niet meer lukt, probeer het aardappelmengsel dan nog iets af te drogen met keukenpapier.
- Voeg het aardappelmengsel en het eimengsel bij elkaar met een spatel. Zorg dat het eimengsel goed verdeeld is.
- Zet een pan op het vuur met wat olie om in te bakken. Maak kleine pannenkoekjes (2 à 3 eetlepels) van het aardappel-eimengsel en bak deze in de pan goudbruin van kleur. Voeg eventueel nog wat zout naar smaak toe.
- Eetsmakelijk!