Bruine meringues

Bruine meringues

Smulweb imageSmulweb

Met deze zoete, smaakvolle en knapperige bruine meringues kan je je gasten zeker imponeren. Het vergt wat precisie om de eiwitten perfect stijf te kloppen en de suiker beetje bij beetje toe te voegen. Maar het resultaat is het waard: Pure verwennerij voor bij de koffie!

15 min bereiden

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Bruine meringues op tafel.

  1. Scheid de eiwitten.
  2. Verwarm de oven voor op 110C.
  3. Klop de eiwitten stijf (het mengsel moet in de kom blijven zitten als je deze op de kop houdt).
  4. Voeg de bruine suiker toe, doe dit beetje bij beetje en mix het mengsel na elk beetje suiker dat je toevoegt.
  5. Het schuim is klaar!
  6. Leg het bakpapier op de bakplaat.
  7. Spuit het mengsel in kleine toefjes op het bakpapier.
  8. Zet de bakplaat in de oven. Kijk na 1 uur of deze goed zijn, dit kan je zien aan de onderkant, als de onderkant droog is zijn de meringues goed.
  9. Haal de meringues uit de oven, haal ze voorzichtig van het bakpapier en laat ze afkoelen.
eet smakelijk