Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Frosting basisrecept op tafel.
- Klop de bloem en de melk samen in een steelpannetje. Breng aan de kook en zet op laag vuur. Blijf goed roeren over de bodem om aanbranden te voorkomen. Laat ongeveer 10 minuten doorkoken terwijl je blijft roeren. Dek het pannetje af met folie en laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur. Je kunt het ook overgieten in een nieuwe kom zodat het sneller afkoelt.
- Klop in een andere kom de zachte boter flink smeuïg en luchtig. Voeg nu langzaam de suiker toe en als laatste de vanille.
- Voeg het afgekoelde melk/bloem-mengsel toe en mix nog eens 5 minuten op middelhoge snelheid.
- Dek het geheel af met plastic folie en zet 15 minuten in de koelkast. Voeg eventueel wat bloem of poedersuiker toe als de crème te dun wordt door toevoeging van andere ingrediënten.
- Laat de cupcakes goed afkoelen voordat je de frosting aanbrengt. Je kunt de crème kleuren en versieren zoals je wilt.