Frosting basisrecept

Frosting basisrecept

Smulweb imageSmulweb

Maak een basisrecept voor frosting door een melk-bloemmengsel en zachte boter te mixen. Voeg suiker en vanille toe en koel het geheel af in de koelkast. Nu kan je de frosting kleuren en versieren zoals jij dat wilt. Perfect voor cupcakes!

15 min bereiden

ontbijt

20 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Frosting basisrecept op tafel.

  1. Klop de bloem en de melk samen in een steelpannetje. Breng aan de kook en zet op laag vuur. Blijf goed roeren over de bodem om aanbranden te voorkomen. Laat ongeveer 10 minuten doorkoken terwijl je blijft roeren. Dek het pannetje af met folie en laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur. Je kunt het ook overgieten in een nieuwe kom zodat het sneller afkoelt.
  2. Klop in een andere kom de zachte boter flink smeuïg en luchtig. Voeg nu langzaam de suiker toe en als laatste de vanille.
  3. Voeg het afgekoelde melk/bloem-mengsel toe en mix nog eens 5 minuten op middelhoge snelheid.
  4. Dek het geheel af met plastic folie en zet 15 minuten in de koelkast. Voeg eventueel wat bloem of poedersuiker toe als de crème te dun wordt door toevoeging van andere ingrediënten.
  5. Laat de cupcakes goed afkoelen voordat je de frosting aanbrengt. Je kunt de crème kleuren en versieren zoals je wilt.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Zuivel Bakken Cupcakes