Koolrabi salade

Koolrabi salade

Smulweb imageSmulweb

Een knapperige salade van dunne koolrabi frietjes, gecombineerd met walnoten en een heerlijke dressing van tapenade, olijfolie, citroensap en dille. Door de licht zure smaak van de dressing is deze koolrabi salade perfect als lichte lunch of bijgerecht.

10 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 200 g Koolrabi
  • 50 g Walnoten gepeld, ongezouten
  • 5 g Olijventapenade

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Koolrabi salade op tafel.

  1. Snij de koolrabi in hele dunne frietjes. Breek de walnoten in stukjes.
  2. Maak de dressing door de tapenade, olijfolie, citroensap en dille bij elkaar te voegen en het geheel tot een geheel te roeren. Het geheel moet iets zuur smaken, voeg evt. extra citroensap toe.
  3. Meng de koolrabi, walnoten en dressing door elkaar.
  4. Licht bestrooien met peper.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Salade Kool