Lichte zeevruchtensalade met rucola en basilicum

Lichte zeevruchtensalade met rucola en basilicum

Smulweb imageSmulweb

Lichte zeevruchtensalade met rucola en basilicum, gebakken in olijfolie met knoflook en chilipoeder. Laat afkoelen in de koelkast en meng met citroensap, ui, peterselie en breng op smaak met zout en peper. Serveer op bedje van rucola.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 30 g Basilicum vers
  • 1 tl Chilipoeder

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Lichte zeevruchtensalade met rucola en basilicum op tafel.

  1. Dep de zeevruchten droog met keukenpapier. Snijd de ui in halve ringen.
  2. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak daarin de zeevruchten met de knoflook en chilipoeder naar smaak ca. 3 minuten. Laat de zeevruchten uitlekken en doe ze in een schaal met de ui, geplukte basilicum, citroensap en zout en peper naar smaak. Meng alles goed en laat 20 minuten afkoelen in de koelkast.
  3. Hak ondertussen een paar takjes bladpeterselie fijn.
  4. Vermeng de zeevruchten met de rucola en bladpeterselie en verdeel over vier bordjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Kruiden Sla Rucola