Siu ab (pekingeend)

Siu ab (pekingeend)

Smulweb imageSmulweb

Een klassieker uit de oosterse keuken, heerlijke malse Siu ab oftewel Peking eend. De eend wordt op smaak gebracht met ui, knoflook, gember en meer, daarna gegaard in heet water en vervolgens geroosterd in de oven. Een waar feestmaal.

120 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 300 g Eend
  • 150 ml chinese rode azijn
  • 150 g Suikersiroop
  • 500 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Siu ab (pekingeend) op tafel.

  1. Vul de binnenkant van de eend met de ui, knoflook, gember en het zout mengsel en naai de eend daarna dicht.
  2. Meng de azijn met de maltose en breng ruim water in een grote pan aan de kook.
  3. Dompel de eend 30 seconden in het hete water en begiet deze met het azijn mengsel boven een grote lege pan. Herhaal de handeling 3 keer.
  4. Hang de eend op een plek met tocht voor 24 uur.
  5. Verhit de oven op 180 graden en rooster de eend voor ongeveer 1 ½ uur gaar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst Noedels Vlees Gevogelte