Groente curry

Groente curry

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke groente curry met onder andere aardappelen, paprika, wortel, koolrabi en sperziebonen. Lekker met rijst of naanbrood. Garneer met verse koriander.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 3 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Groente curry op tafel.

  1. Was de paprika en snijd in middelgrote stukken. Was en snijd de peentjes in schijven. Was en halveer de sperziebonen. Was de aubergine, verwijder de groene top en snijd in grove blokjes. Schil de koolrabi en snijd als patat friet. Was de aardappelen met schil en snijd als de koolrabi. Blancheer de tomaten even in heet water, verwijder het vel en snijd ze in blokjes. Snijd de champignons in schijven. Pel de ui en snijd in grove stukken. Pel en pers de knoflook. Hak de Spaanse pepers fijn. Schil de gember en hak fijn. Was de koriander, droog en snijd middelgroot.
  2. Doe ongeveer 6 eetlepels olie in de pan, fruit hierin de ui, knoflook, koolrabi, sperziebonen en aardappelen. Laat gedurende 3 minuten fruiten.
  3. Voeg de pepers, de gember, het paprikapoeder, de kerriepoeder en het korianderpoeder toe, het verkruimelde bouillonblokje én 4 deciliter water. Laat dit alles ongeveer 30 minuten zachtjes koken.
  4. Laat ondertussen het blok santen smelten in een pannetje gevuld met 1,5 dl zacht kokend water.
  5. Maak een papje van 1,5 eetlepel maizena en een beetje water. Voeg dat toe aan de santen als die is opgelost. Roer even door.
  6. Voeg na 30 minuten de wortelen en de champignons toe en laat alles nog even pruttelen. Voeg dan de opgeloste santen toe, roer alles goed door en breng eventueel op smaak met wat zout.
  7. Garneer met de verse gesneden koriander.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Curry