Mousse van piccalily met couscous van broccolli

Mousse van piccalily met couscous van broccolli

Smulweb imageSmulweb

Een bijzondere amuse van piccalily-mousse met als basis broccoli-couscous. De combinatie van smaken en texturen is outstanding. Het perfecte hoogstandje als je vrienden komen eten.

25 min bereiden

voorgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Mousse van piccalily met couscous van broccolli op tafel.

  1. Week de gelatineblaadjes in koud water.
  2. Verwarm de piccalilly in een pannetje en pureer glad met de staafmixer. Los de uitgeknepen gelatine hierin op en werk door een fijne zeef.
  3. Klop de slagroom tot yoghurtdikte. Vermeng de bijna afgekoelde piccalilly met de slagroom en werk de mayonaise erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Schep of spuit de mousse in amuseglazen en laat in de koelkast opstijven.
  5. Hak de roosjes (alleen het groen) van de broccoli tot "couscous" of schaaf ze van de stronk. Maak ze op smaak met peper, zout, olijfolie en citroensap.
  6. Schep de "couscous" over de mousse en rasp er tenslotte wat droge worst over.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Graan Couscous