Gevulde aubergines met gehakt champignons ui en rijst

Gevulde aubergines met gehakt champignons ui en rijst

Smulweb imageSmulweb

Deze heerlijke gevulde aubergines met gehakt champignons ui en rijst zijn een echte smaaksensatie! Aubergines uit de oven gevuld met sappig gehakt, gebakken champignons, rijst en ui. Overheerlijke combinatie die gemakkelijk is om te maken!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 20 g Vloeibare margarine

Bereidingswijze

Zet in 12 stappen deze heerlijke Gevulde aubergines met gehakt champignons ui en rijst op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Was de aubergines en snijd ze in twee helften. Kerf de aubergines om de 2 cm dwars in, zonder de schil te raken.
  3. Schil de uien en snipper ze. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Kruid het gehakt met peper en zout.
  4. Leg de gehalveerde aubergines in een ovenschaal en bak deze gedurende 40 minuten in de oven.
  5. Zet een pan met ruim water en een bouillonblokje op het vuur en breng dit aan de kook. Bak het gehakt in de boter rul. Bak vervolgens de uien glazig en voeg daarna de champignons toe en bak deze nog ca. 3 minuten mee. Voeg het gebraden gehakt erbij, zonder het vet. Maak het mengsel op smaak met peper en zout.
  6. Doe de rijst in het kokende water en kook deze volgens het kookvoorschrift.
  7. Haal de aubergines uit de oven en schep het vruchtvlees eruit. Snijd het vruchtvlees klein en voeg dit toe aan het bakmengsel.
  8. Verwarm de grillstand van de oven. Vul de uitgeholde aubergines met het bakmengsel en strooi er de geraspte kaas op.
  9. Zet de ovenschaal hoog in de oven onder de grill.
  10. Plaats de kookringen op de borden en vul deze met de in de bouillon gekookte rijst. Druk de rijst wat aan en verwijder daarna voorzichtig de ringen.
  11. Leg vervolgens een takje peterselie op de rijst als garnering.
  12. Leg met behulp van twee spatels de gegratineerde aubergines op de borden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Paddenstoelen