Bao-pao broodjes

Bao-pao broodjes

Smulweb imageSmulweb

Een Aziatische gezelligheidssnack voor iedere dag: Bao-pao broodjes. Gevuld met gehakt, selderij en spek, gestoomd tot ze perfect zacht zijn. Serveer de broodjes warm met een mix van sweet chili saus en sambal.

25 min bereiden

lunch/brunch gerecht

15 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Bao-pao broodjes op tafel.

  1. Bereid het brooddeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking en zorg dat het deeg goed rijst.
  2. Verhit 2 el arachideolie in een wok of braadpan en bak het gehakt op hoog vuur rul.
  3. Bak het spek langzaam uit, maar laat het niet te hard worden.
  4. Voeg, als het kookvocht bijna verdampt is, de uitgebakken spekblokjes, ketjap, suiker en selderij toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  5. Neem telkens 50 gram van het deeg en rol er met een deegroller een platte schijf van +/- 5mm dik.
  6. Leg in het midden +/- 40 gr gehaktmengsel en vouw de deegrand over de vulling naar binnen zodat een mooie bal ontstaat. Leg het broodje met de vouwnaad naar beneden op een taartvormpje en stoom in een stoompan in ongeveer 15 minuten gaar.
  7. Stoom afhankelijk van de grootte van de pan 3 tot 4 tegelijk. Houd wel enige ruimte tussen de broodjes anders plakken ze aan elkaar.
  8. Dien warm op, eventueel met een mix van sweet chili saus en sambal.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Indonesisch