Tartaar van zeeduivel

Tartaar van zeeduivel

Smulweb imageSmulweb

Een smaakvol gerecht met zeeduivel, tomaat, sjalot, knoflook, limoen, koriander, bieslook en avocado. Ideaal als voorgerecht!

15 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 400 g Zeeduivel
  • 2 Avocado

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Tartaar van zeeduivel op tafel.

  1. Schil en ontpit de tomaat. Snijd het vruchtvlees in kleine kubusjes. Hak de sjalot en de knoflook zeer fijn. Pers 2 limoenen uit en houd het sap bij.
  2. Hak de zeer afgekoelde zeeduivelfilet met een chefmes in kleine blokjes. Voeg het limoensap, de blokjes tomaat, de sjalot, de knoflook, de koriander en de bieslook toe. Peper en zout. Meng grondig. Dek af en zet minstens een uur in de koelkast.
  3. Snijd de avocado's doormidden en wrik er de pit uit. Schil vervolgens de avocado's en snijd het vruchtvlees in halve maantjes. Pers er een halve limoen over uit en draai de stukken avocado goed in het limoensap om verkleuring te voorkomen.
  4. Meng de olijfolie, peper en zout en een paar druppels limoen. Draai de raketsla in deze vinaigrette.
  5. Verdeel de tartaar van zeeduivel over de borden. Leg er de stukkan avocado rond en werk elk bord af met wat raketsla. Versier met wat verse koriander en bieslook. Serveer.
eet smakelijk