Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Penne met broccoli en ricotta op tafel.
- Snijd de knoflook en sjalotten fijn. Snijd de broccoli in kleine roosjes en snipper de stelen. Snijd de tomaten in dunne reepjes. Was en snijd de rucola grof. Rasp de Parmezaanse kaas. Kook penne in een pan met kokend gezouten water volgens de verpakking tot beetgaar en giet af.
- Verhit olijfolie in een grote pan. Bak knoflook, sjalotjes, tomaten en amandelen gedurende 2-3 minuten. Voeg de broccoli toe en kook gedurende 3 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
- Giet 150 ml van het kookwater van de pasta in de pan met groenten en laat sudderen tot de broccoli zacht is. Voeg de ricotta toe en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Roer de pasta erdoorheen en meng de rucola er kort doorheen.
- Bestrooi met Parmezaanse kaas en serveer direct.