Italiaanse runderstoofpot met port

Italiaanse runderstoofpot met port

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk Italiaans stoofpotje met rundvlees en port. Laat sudderen op laag vuur en serveer met spaghetti. Buon appetito!

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 10 g Peterselie gedroogd
  • 30 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Italiaanse runderstoofpot met port op tafel.

  1. Snij de uien in blokjes en de peper in kleine stukjes. Haal eventueel de pitjes eruit als je niet van te scherp houdt. Snij het vlees in blokken en bestrooi met zout en peper. Doe de port in een steelpannetje en laat het inkoken.
  2. Bak de uien, het spek, de knoflook en de peper zachtjes in een koekenpan met een scheut olijfolie en een blokje boter. Voeg het vlees toe en bak dit bruin. Laat een blokje boter en een scheut olijfolie warm worden in de vleespan. Beleg de bodem met katenspek.
  3. Voeg het bruin gebakken vlees toe aan de vleespan, samen met een scheut water, de ingekookte port, tomatenpuree, jeneverbessen, takjes tijm en rozemarijn. Laat dit alles 2-3 uur zachtjes stoven en roer af en toe om. Voeg naar smaak zout of peper toe.
  4. Kook de spaghetti naar wens en meng deze met het spek/uien mengsel. Serveer de spaghetti in een diep bord en leg er een stukje vlees bovenop met wat jus. Maak af met gehakte peterselie. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje Pasta