Koeienvlaai

Koeienvlaai

Smulweb imageSmulweb

Een bijzonder dessert: koeienvlaai! Gevuld met chocolade dessertrijst, gemaakt met melk, suiker en cacaopoeder. Het deeg is uitgerold tot een beschuitbodem en besmeerd met cacaopoeder. Afgemaakt met eiwit en verder gebakken in de oven. Serveer de koeienvlaai na het afkoelen!

45 min bereiden

ontbijt

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Koeienvlaai op tafel.

  1. Kneed de broodmix samen met de suiker, boter, het ei en de melk tot een soepel deeg. Laat het rijzen tot het in volume is verdubbeld.
  2. Kook intussen de dessertrijst met de melk en 100 gram suiker in circa 20 minuten gaar. Laat het mengsel even afkoelen en schep er dan de chocolade en de cacaopoeder door. Laat het geheel verder afkoelen.
  3. Rol het deeg uit tot een lap die groot genoeg is om de bakvorm mee te bekleden. Wrijf beide kanten van het deeg in met cacaopoeder. Verwarm de oven voor op 210 ˚C. Bekleed de vorm met het deeg en prik gaatjes in de bodem met een vork.
  4. Klop de eidooiers schuimig met de rest van de suiker en roer dit door de rijst. Klop de eiwitten stijf en roer de helft van de eiwitten door het rijstmengsel. Schep de helft van het rijstmengsel in de vorm en schep de rest van het eiwit door de resterende rijst. Schep dit ook op de vorm.
  5. Bak de vlaai in het midden van de oven in circa 30 minuten gaar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken