Mediterraan recepten

Zelf Mediterraan gerechten maken! Ontdek de lekkere en makkelijke Mediterraan recepten van Jumbo.


Uitgelicht recept

Tip van Jumbo Gekonfijte tomaatjes

Gekonfijte tomaatjes

magazine badge magazine

Geniet van de zoete en intense smaak van onze gekonfijte tomaatjes. Deze kleine smaakbommetjes worden langzaam gegaard in olijfolie met knoflook en kruiden, waardoor ze een heerlijke toevoeging zijn aan salades, pasta's, sandwiches of als smaakvolle topping voor bruschetta. Een eenvoudig maar verrukkelijk recept dat elke maaltijd verrijkt met zijn intense smaak.

70 min bereiden bijgerecht 6 personen

(0)

Ingrediënten

  • 400 g snackgroente tomaatjesmix
  • 3 tenen knoflook
  • 12 takjes verse tijm
  • 6 takjes verse rozemarijn
  • 300 ml olijfolie
  • 1 ovenschaal
  • 1 aluminiumfolie

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Gekonfijte tomaatjes op tafel.

  1. Verwarm de oven voor tot 90 ˚C. Leg de tomaatjes in de ovenschaal en kruid naar smaak met versgemalen peper en eventueel (zee)zout.
  2. Snijd de knoflook in dikke plakjes en leg deze met de tijm en rozemarijn bij de tomaatjes in de ovenschaal. Giet er de olijfolie over. De tomaatjes moeten bijna helemaal onder staan.
  3. Dek de schaal af met aluminiumfolie en konfijt de tomaatjes 1 uur in de oven.
  4. Serveer als onderdeel van een tapasbuffet of door een salade. Bewaar de tomaatjes in de olie. In de koelkast blijven ze nog ongeveer 5 dagen goed.