Zeebaars uit de oven met basilicum

Zeebaars uit de oven met basilicum

Smulweb imageSmulweb

Deze zeebaars uit de oven met basilicum en citroen is verrukkelijk. Met de kerfjes in de vis vul je de zeebaars met lekkere smaken en door de hollandaise saus krijgt de vis nog meer smaak.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.5 el Tijm vers
  • 0.5 el Jumbo Rozemarijn

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Zeebaars uit de oven met basilicum op tafel.

  1. Spoel de zeebaarzen af onder de koude kraan. Dep ze daarna droog. Bestrooi de binnenkant van de vissen met peper en zout. Spreid er wat olijfolie overheen en stop de basilicumsteeltjes erin.
  2. Leg de vis op zijn kant en kerf, aan beide kanten op gelijkmatige afstand van elkaar, van kop tot staart het vel 4 tot 6 keer in. Prop in deze inkervingen wat laurier- en basilicumblaadjes en de knoflook.
  3. Wrijf de vis aan de buitenkant met olijfolie in. Wrijf vervolgens in met zout, peper, de tijm, en rozemarijn en strooi de geraspte citroenschil erover. Voordat het in de oven gaat een klontje boter erop.
  4. Leg de vissen op een met olijfolie ingevette bakplaat en bak ze 10 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven. Draai de vissen vervolgens om en laat ze nog 10 minuten in de oven gaar worden.
  5. Doe op het laatst wat citroensap erover.
eet smakelijk