Risotto uit de stoomoven met tuinbonen

Risotto uit de stoomoven met tuinbonen

Smulweb imageSmulweb

De Risotto uit de stoomoven met tuinbonen is een heerlijk en makkelijk gerecht. Knoflook, oesterzwammen, sjalotjes en geraspte Parmezaanse kaas geven deze risotto een volle smaak, terwijl de tuinbonen voor de bite zorgen. Dit gerecht is in slechts 25 minuten stoomovenklaar bij 100 graden.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Risotto uit de stoomoven met tuinbonen op tafel.

  1. Dop de tuinbonen en verwijder het buitenste schilletje door de bonen 20 seconden in kokend water te leggen. Pel en snijd de sjalotten in stukjes. Scheur de oesterzwammen in reepjes.
  2. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en fruit de sjalotjes en knoflook gedurende 1 minuut. Voeg de rijst toe en laat het glazig worden. Doe dit geheel in een lage stoomovenpan zonder gaatjes.
  3. Bak de oesterzwammen zachtjes in 2 eetlepels olijfolie gedurende 5 minuten. Voeg ze bij de rijst.
  4. Los het bouillontablet op in 1 liter water en breng aan de kook. Stel de oven in op stomen op 100 graden en 25 minuten.
  5. Giet de bouillon op de rijst en zet het in de oven. Voeg de boontjes de laatste 5 minuten toe aan de risotto.
  6. Serveer de risotto met geraspte Parmezaanse kaas.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst Groente Bonen Tuinbonen