Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Risotto uit de stoomoven met tuinbonen op tafel.
- Dop de tuinbonen en verwijder het buitenste schilletje door de bonen 20 seconden in kokend water te leggen. Pel en snijd de sjalotten in stukjes. Scheur de oesterzwammen in reepjes.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en fruit de sjalotjes en knoflook gedurende 1 minuut. Voeg de rijst toe en laat het glazig worden. Doe dit geheel in een lage stoomovenpan zonder gaatjes.
- Bak de oesterzwammen zachtjes in 2 eetlepels olijfolie gedurende 5 minuten. Voeg ze bij de rijst.
- Los het bouillontablet op in 1 liter water en breng aan de kook. Stel de oven in op stomen op 100 graden en 25 minuten.
- Giet de bouillon op de rijst en zet het in de oven. Voeg de boontjes de laatste 5 minuten toe aan de risotto.
- Serveer de risotto met geraspte Parmezaanse kaas.