Pepersteak

Pepersteak

Smulweb imageSmulweb

Pepersteak hoeft niet ingewikkeld te zijn. Maar als je dan toch net even dat beetje extra wil; steak die licht gekneusde peperkorrels 'plakt', gebakken in roomboter. En daarbij een jus van cognac en boter voor een rijke saus.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 45 g Cognac

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Pepersteak op tafel.

  1. Plet de peperkorrels. Dit gaat het gemakkelijkste in een vijzel of door de korrels op een plank uit te spreiden, te bedekken met keukenrol en vervolgens met een deegroller eroverheen te gaan.
  2. Bestrooi de biefstukjes met een beetje zout en rol deze vervolgens door de geplette peperkorrels. Zorg ervoor dat aan alle kanten van de biefstukjes een dun laagje peperkorrels zit.
  3. Verhit 25 gr roomboter in een pan en bak de biefstukjes. Haal de biefstukjes uit de pan en laat ze even rusten op een bord.
  4. Verwijder het braadvet uit de pan en verwarm de pan vervolgens. Giet de cognac in de pan en flambeer de cognac. Zet het vuur meteen laag en voeg de rest van de boter toe aan de saus.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen