- 4 Salieblad
- 4 Salieblad
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Aardappelgnocchi gebakken in boter-saliesausje op tafel.
- Kook de aardappels in de schil met de rozemarijn, salie, olijfolie en wat zeezout in 20 minuten gaar. Laat ze afkoelen en schil ze daarna.
- Duw de aardappels door een zeef en voeg de kaas, het ei en het meel toe. Kneed alles tot een deeg en breng op smaak met zout en peper.
- Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een rol van 1 1/2 cm dik. Snijd de rol in stukjes van 3 cm.
- Bestuif een schaal met wat bloem.
- Breng een pan met ruim water en zout aan de kook. Voeg de Gnocchi toe aan het kokende water. Als de Gnocchi boven komen drijven, zijn ze gaar.
- Laat de Gnocchi goed uitlekken en doe ze op een schaal.
- Verwarm een klont boter (niet te heet) en voeg de gehakte salie toe. Laat op temperatuur komen en bak de Gnocchi in kleine porties tot ze net beginnen te kleuren.