Aardappelgnocchi gebakken in boter-saliesausje

Aardappelgnocchi gebakken in boter-saliesausje

Smulweb imageSmulweb

Zin in een heerlijke gnocchi voor vanavond? Deze gnocchi van aardappel met boter-saliesaus is het uiterst geschikt om te genieten. Maak de gnocchi zelf, voeg ze toe aan gekookt water en mix ze daarna met het boter-saliesausje en laat ze daarna even kleuren.

45 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 4 Salieblad
  • 4 Salieblad

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Aardappelgnocchi gebakken in boter-saliesausje op tafel.

  1. Kook de aardappels in de schil met de rozemarijn, salie, olijfolie en wat zeezout in 20 minuten gaar. Laat ze afkoelen en schil ze daarna.
  2. Duw de aardappels door een zeef en voeg de kaas, het ei en het meel toe. Kneed alles tot een deeg en breng op smaak met zout en peper.
  3. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een rol van 1 1/2 cm dik. Snijd de rol in stukjes van 3 cm.
  4. Bestuif een schaal met wat bloem.
  5. Breng een pan met ruim water en zout aan de kook. Voeg de Gnocchi toe aan het kokende water. Als de Gnocchi boven komen drijven, zijn ze gaar.
  6. Laat de Gnocchi goed uitlekken en doe ze op een schaal.
  7. Verwarm een klont boter (niet te heet) en voeg de gehakte salie toe. Laat op temperatuur komen en bak de Gnocchi in kleine porties tot ze net beginnen te kleuren.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta Kruiden