Hamburger met kaas vulling verscholen in een kruis van spek

Hamburger met kaas vulling verscholen in een kruis van spek

Smulweb imageSmulweb

Een hamburger met kaas vulling, verscholen in een kruis van spek. Maak het gehaktmengsel met nootmuskaat en kruidnagel. Leg een plakje kaas op elk gehaktschijf en verdeel het augurkmengsel hierover. Verdeel het overige gehakt in vieren en leg deze bovenop elke onderste gehaktschijf. Maak een kruisvorm met spek over elke hamburger en rooster op de barbecue.

25 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 22 g Jong Belegen Kaas 30+ Plakken

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Hamburger met kaas vulling verscholen in een kruis van spek op tafel.

  1. Meng het gehakt met nootmuskaat, kruidnagel, aromat, zout, peper, ei (3/4 van ei) en paneermeel.
  2. Verdeel het gehaktmengsel in twee gelijke delen.
  3. Maak van de ene helft van het gehakt 4 platte schijven. Gebruik bijvoorbeeld een tonijnblikje om deze schijven of hamburgers te maken.
  4. Meng augurk, ui en het resterende ei door elkaar.
  5. Leg een plakje kaas op elk gehaktschijf en verdeel het augurkmengsel hierover, maar laat aan de zijkanten van het gehakt 1 cm vrij.
  6. Verdeel het overige gehakt in vieren en vervolgens in schijven en leg deze bovenop elke onderste gehaktschijf.
  7. Druk het geheel aan tot een burger, zorg dat er geen kaas en augurk mengsel uitsteekt.
  8. Maak een kruisvorm met spek over elke hamburger en steek de spek vast met saté stokjes.
  9. Rooster op de barbecue tot ze gaar en krokant zijn.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Kaas Speklap