- 22 g Jong Belegen Kaas 30+ Plakken
Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Hamburger met kaas vulling verscholen in een kruis van spek op tafel.
- Meng het gehakt met nootmuskaat, kruidnagel, aromat, zout, peper, ei (3/4 van ei) en paneermeel.
- Verdeel het gehaktmengsel in twee gelijke delen.
- Maak van de ene helft van het gehakt 4 platte schijven. Gebruik bijvoorbeeld een tonijnblikje om deze schijven of hamburgers te maken.
- Meng augurk, ui en het resterende ei door elkaar.
- Leg een plakje kaas op elk gehaktschijf en verdeel het augurkmengsel hierover, maar laat aan de zijkanten van het gehakt 1 cm vrij.
- Verdeel het overige gehakt in vieren en vervolgens in schijven en leg deze bovenop elke onderste gehaktschijf.
- Druk het geheel aan tot een burger, zorg dat er geen kaas en augurk mengsel uitsteekt.
- Maak een kruisvorm met spek over elke hamburger en steek de spek vast met saté stokjes.
- Rooster op de barbecue tot ze gaar en krokant zijn.