Champignon tomaat en ui gebak uit de oven

Champignon tomaat en ui gebak uit de oven

Smulweb imageSmulweb

Champignon, tomaat en ui gebak uit de oven voor liefhebbers van knapperige korsten. Bak champignons op en doe dit vervolgens in een ovenschaal. De combinatie van verse champignons, tomaten en ui maken het geheel smaakvol. Bak gedurende 45 minuten in de oven op 200-220°C voor een krokant korstje.

45 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 tl Peterselie gedroogd
  • 0.2 el Jumbo Tijm
  • 0.2 el Citroenmelisse

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Champignon tomaat en ui gebak uit de oven op tafel.

  1. Bak champignons in 3 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel citroensap gedurende 3 minuten.
  2. Doe de champignons in een ovenschaal en breng op smaak met zout en peper.
  3. Fruit de ui in olijfolie tot deze zacht is.
  4. Verdeel de ui over de champignons en breng ook deze op smaak met zout en peper.
  5. Breng de tomaten met groene kruiden en kruidenbouillon aan de kook en laat de tomaten uit elkaar vallen.
  6. Meng 1 kop broodkruim door de tomaten en als het mengsel te droog is, meng er dan nog wat kruidenbouillon doorheen.
  7. Verdeel het tomatenmengsel over de ui en breng het weer op smaak met zout en peper.
  8. Verdeel het overige broodkruim over de tomaten en besprenkel met genoeg olijfolie om het broodkruim goed vochtig te maken.
  9. Bak het geheel in de oven op 200-220°C gedurende 45 minuten, of tot er een krokant korstje is gevormd.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Paddenstoelen Ui Champignons